december, 2022

15decAll DayStudiedag voor BD-boeren met Martin von MackensenBoer op Dottenfelderhof

Event Details

Op uitnodiging van de BD-Vereniging en Warmonderhof komt 15 december Martin von Mackensen naar Nederland. Martin is sinds 1990 boer op de Dottenfelderhof en sinds 2002 verbonden en verantwoordelijk voor de Landbouwschool Dottenfelderhof, de vakschool voor Duitse BD-boeren. Hij is een veel gevraagd spreker in Duitsland over de achtergronden van de BD-landbouw.

Martin kan op een aansprekende manier – met creativiteit en humor – vertellen over zijn visie op biodynamische landbouw vanuit zijn eigen ervaringen, waarnemingen en inzichten. Op deze themadag gaat hij dieper in op de kringlopen in landbouw en natuur en op de rol van mest. Door hier met een ‘levende blik’ naar te kijken, krijgen stoffen een andere betekenis en verandert je houding ten aanzien van bemesting.

De bijeenkomst vindt overdag plaats op de Warmonderhof in Dronten en heeft een workshop karakter, met veel ruimte voor vragen en bijdragen. De dag is in de eerste plaats bedoeld voor de BD-boeren, maar ook anderen zijn van harte welkom. De bijeenkomst wordt aangeboden vanuit het Willy Schilthuisfonds van de BD-Vereniging. Daarom zijn er geen kosten verbonden aan deelname.

‘s Avonds verzorgt Martin een open lezing binnen het kader van de Warmonderhof Avondklas met als thema: ‘Wat heeft de BD-landbouw de samenleving te bieden?’ Er wordt overdag en in de avond gezorgd voor een vertaling. De precieze tijden van het programma zullen hier nog worden aangevuld.

Opgave voor de studiedag op donderdag 15 december kan via een mail aan bureau@bdvereniging.nl. Graag vermelden: ‘aanmelding Martin’ en je naam.

Martin kan ook op de dinsdag 13 december en/of de woensdag 14 december workshops verzorgen over thema’s als ‘Bedrijfsorganisme en bedrijfsindividualiteit’ of ‘het gemengde bedrijf’. Deze workshops gaan alleen door als daar voldoende belangstelling voor is. Als je hier ook belangstelling voor hebt, geef je dat dan aan in de mail?

All Day (Thursday)