HOME > ACTUEEL > NIEUWS > OP ZOEK NAAR HET WEZEN

3940 DP2023 4 1190x595

OP ZOEK NAAR HET WEZEN

‘Op zoek naar het wezen’ is het thema van Dynamisch Perspectief 2024-4, met Ellen Winkel als themaredacteur. Het is een zoektocht naar ‘het wezenlijke’ – de essentie, de ware aard, het karakter – en tegelijkertijd naar de wereld van de ‘wezens’ – natuurwezens, geesten, engelen, een bedrijfsindividualiteit.

Aan Michel Smits van Amelis’Hof wordt gevraagd of hij zijn tuinderij ervaart als een levend organisme, of hij iets van een bedrijfsindividualiteit kan ervaren. Dan vertelt hij dat hij, nadat hij ergens lang over had getwijfeld, een gevoel had alsof er op zijn schouder werd getikt: ‘doe het maar’. Vanaf dat moment had hij meer vertrouwen in alles wat hij deed op de tuin.

Wie of wat tikte daar op zijn schouder? Wat zijn natuurwezens? Wat zingt de sla? Voor wie doe ik dit eigenlijk? Wat is het wezen van methaan? Wat wil de boon?

Heel veel vragen in deze Dynamisch Perspectief. En dat is mooi: vragen brengen iets in beweging, verwondering leidt tot ontdekkingen, en altijd weer tot nieuwe vragen. Lees dit nummer via ons archief.

Meer nieuws