BIODYNEREN

Smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Samen eten aan een lange tafel op een biodynamische boerderij, waarbij ook boer en kok aanschuiven. Dat kan bij de diners van Biodyneren die door heel Nederland worden gehouden op boerderijen die biologisch-dynamisch werken. Het zijn zowel grote bedrijven als kleinschalige initiatieven met en zonder Demeter certificering waaronder ook boerderijen in omschakeling. Een enorme variëteit aan boeren-daadkracht geïnspireerd door de biodynamische visie zal in de rondleiding vooraf aan het diner zichtbaar zijn.

In mei 2022 zijn de diners van start gegaan bij vier boerderijen. Alle zeven diners waren met zo’n 30 gasten uitverkocht. Vorig jaar zijn er op 16 boerderijen 30 diners gehouden. Veel gasten lieten weten genoten te hebben van het eten, de verhalen en de passie die ze hebben ervaren. Ze hebben de achtergronden en praktijk van biodynamische landbouw beter leren kennen en zijn geïnspireerd door de biodynamische keuken. Want de kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

Kijk voor data en locaties van diners in 2024 hieronder.

Meer info? Vraag initiatiefnemer, coördinator en kok Ilse van den Bosch. De organisatie van de Biodynamische Diners is mogelijk gemaakt door het Willy Schilthuis Fonds van de BD-Vereniging

Op het land In de keuken
zorg voor bodemleven zorg voor darmflora
vruchtwisseling afwisseling wortel-, blad- en vruchtgroenten
eigenheid van plant en dier eigenheid van volwaardige producten
aandacht en bewustzijn van de boer aandacht en bewustzijn van de kok
biodiversiteit gevarieerde maaltijd
mooi afwisselend landschap mooi opgemaakte maaltijd

Biodyneren in 2024

De voorbereidingen voor weer een mooie serie van Biodyneren in 2024 zijn in volle gang. Binnenkort verschijnen hier nog meer data en locaties.

In onze Agenda vind je bij de betreffende data meer info over diner en boerderij.

Biodyneren op ‘t Leeuweriksveld

Zaterdag 11 mei
Tijd: 16.00 uur start rondleiding; 18.00 uur start diner
Locatie: ‘t Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kok: Alberta Rollema van Oogsten, Koken en Eten
Kosten: 29,50 euro
Info en aanmelden bij kok Alberta via mail of tel. 06-19199934

Tuindiner op de Noorderhoeve

Zondag 26 mei
Tijd: 16.45 uur welkom, 17 uur rondleiding, 18 uur diner
Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 45 euro. Prijs voor kinderen in overleg.
Info en aanmelden bij kok Ilse, contact@voedsaam.nl, 072-5644752

Feestmaaltijd van eigen land op Genneper Hoeve

Zaterdag 15 juni
Thema: Feestmaaltijd van eigen land
Tijd: 18.00 uur welkom; 18.15 uur start rondleiding; 19.00 uur start diner
Locatie: Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven
Kok: Daphne en Lins van het Poeflokaal Genneper Hoeve
Kosten: 55 euro incl drankjes
Info en aanmelden via info@genneperhoeve.nl

Sophia’s Tuindiner

zondag 30 juni
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterse weg 7 in Oosterhout
Thema: bodem
Kok: Marion Pluimes
Kosten: 55 euro
Meer info en aanmelden bij kok Marion Pluimes: thelofflychef.nl/tuindiners

Tuindiner op de Noorderhoeve

Zaterdag 20 juli
Tijd: 16.45 uur welkom, 17 uur rondleiding, 18 uur diner
Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 45 euro. Prijs voor kinderen in overleg.
Info en aanmelden bij kok Ilse, contact@voedsaam.nl, 072-5644752

Biodyeren bij Meulwaeter

Zaterdag 31 aug en zondag 1 sept
Locatie: Landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen
Kok: Denise van den Ierssel van 'Vanlandnaarpan'
Nadere info volgt

Sophia’s Tuindiner

zondag 6 oktober
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterse weg 7 in Oosterhout
Thema: verwarmen
Kok: Marion Pluimes
Kosten: 55 euro
Meer info en aanmelden bij kok Marion Pluimes: thelofflychef.nl/tuindiners

Biodyneren bij Odin

woensdag 9 oktober
Tijd: 18-21.30 uur
Locatie: Odin, De Panoven 1 in Geldermalsen.
Thema: Demeter weken en 100 jaar biodynamische landbouw. Dit keer geen rondleiding op een boerderij, maar door het distributiecentrum van Foodcoop Odin
Kok: Janneke Meijer
Kosten: 35 euro incl. 3 drankjes, water en koffie/thee afsluitend
Meer info en aanmelden tzt via Odin.nl

Biodyneren op ‘t Leeuweriksveld

Zaterdag 19 oktober
Tijd: 16.00 uur start rondleiding; 18.00 uur start diner
Locatie: ‘t Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kok: Alberta Rollema van Oogsten, Koken en Eten
Kosten: 29,50 euro
Info en aanmelden bij kok Alberta via mail of tel. 06-19199934

Overige locaties:

Biodyneren zal in 2024 ook plaats vinden op deze boerderijen. Zodra de data bekend zijn, worden ze hier toegevoegd:

Pluktuin van Geesje in Oudkarspel; Ruimzicht in Halle; De Sprankenhof in Udenhout; De Stadsboerderij in Almere; Noorderlicht in Noordeloos; Warmonderhof in Dronten; Westerwoldgoud in Onstwedde; Thedinghsweert in Kerk Avezaath Tiel; De Grote Wiede in Hulshorst; Timpelstead in Engwierum; De Hommelhoeve in Empe; De Zonnegaard in Voorst; Boer 'n Buffel + De Oosterwaarde in Diepenveen (deze boerderijen doen samen één diner); Eko-Logisch in Roelofsarendsveen; De Kruidenkas in Schoorl; De Beersche Hoeve in Oostelbeers; De Brummeaer in Brummen; Vrouw Holle in Ursem; De Eemstuin in Uithuizermeeden; De Stadshoeve in Amsterdam; De Sonnevanck in Middenbeemster.

Johan, gast op Urtica de Vijfsprong: 'Na het eten had ik geen propvolle maag. Daarentegen voelde ik dat heel mijn lichaam was gevuld. Alle behoeften waren vervuld en mijn lichaam voelde daardoor als één.'

Evrim Kurc, kok op De Grote Wiede: ‘Koken voor Biodyneren heb ik ervaren als de boerderij eren. Het is een feest om de betoverde koppies te zien terugkomen van de rondleiding en dan voor hen te mogen serveren.’

Ilse van den Bosch, initiatiefnemer Biodyneren: ‘In de landbouw en in de keuken werken we met levenskrachten. We kunnen vitaliteit intensiveren, laten groeien. Zo kunnen menselijke kwaliteiten als liefdevolle aandacht, interesse, zorg, én heldere inzichten, iets toevoegen aan de natuur. Precies dat voedt ons.’