HOME > ACTUEEL > NIEUWS > ‘De Wijnburcht’ haakt aan bij Biodyneren

Biodyneren Preparaat Marteniek Wijnburcht Mei2024 800x400

‘De Wijnburcht’ haakt aan bij Biodyneren

De Wijnburcht sluit zich aan bij Biodyneren. Vorig jaar schonk wijnbouwer Marteniek Bierman van De Wijnburcht zijn biodynamische wijn bij het diner op De Vijfsprong. Nu komt hij met zijn wijn naar Diepenveen. Daar zal hij op 11 augustus zijn wijn, die zonder enig ingrijpen geproduceerd is, schenken bij Boer’n Buffel. Aan een lange tafel in de uiterwaarden van de IJssel waar de waterbuffels grazen, zal zomer gevierd worden met een heerlijk oogstdiner.

Voor Marteniek is het uitbrengen van het koemestpreparaat (zie foto) een bijzonder moment: “Het is net alsof de druiven er meer zin in hebben. Zo voelt het.”

Biodyneren kan nog op 5 plekken in augustus:

11 augustus
Zuivelboerderij Boer’n Buffel Keizersrande, Diepenveen
Kok: Cathy Verschoor, K.Eetmee.nl

24 augustus
Pluktuin van Geesje, Oudkarspel
Koks: Ernst en Anna, info@pluktuinvangeesje.nl
Om de oogst samen te vieren vertellen de tuinders Yoram en Sarai deze avond graag over het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land en hun varkens. In de pluktuin is de biodiversiteit enorm hoog door de grote variëteit aan gewassen en verschillende rassen.

Drie diners op 31 augustus
De Eemstuin, Uithuizermede, dagje@eemstuin.nl
De Eemstuin is een boerderij met het hele jaar door een groot assortiment. Onbekende gewassen zoals lepelblad en wasabi-rucola krijgen hier een plek. Boer Jouke: “Wanneer je uit het seizoen eet, kun je beter in het hier en nu leven. Dat is mijn overtuiging.”

Boerderij Ruimzicht, Halle info@boerderijruimzicht,nl
Op boerderij Ruimzicht houdt Gerjo Koskamp koeien in een familiekudde. Van de melk maakt Jara van Rooij heerlijke Panir en Achterhoekse Bergkaas.

Pluktuin van Geesje, Oudkarspel
Koks: Manou en Elfrieda van ProeV, info@pluktuinvangeesje.nl
Dit diner is volledig plantaardig.

Kijk voor alle info en locaties van Biodyneren op bdvereniging.nl/biodyneren

Meer nieuws