HOME > ACTUEEL > NIEUWS > Supersfeer op BD Feest van de Eeuw

BD Feest Van De Eeuw Foto Karin Menken

Supersfeer op BD Feest van de Eeuw

Het was een onvergetelijk feest op World Biodynamic Day, Eerste Pinksterdag, 19 mei. Er kwamen 1500 mensen naar Warmonderhof in Dronten, vanuit heel Europa, om te vieren dat biodynamische landbouw 100 jaar bestaat en om de nieuwe biodynamische eeuw in te luiden. „We hebben dit fantastische feest met de hele biologisch dynamische beweging neergezet. Iedereen was onwijs betrokken, bevlogen en positief”, zegt Ellen de Lange, de drijvende kracht achter dit evenement, aldus Ekoland.

Volkert Engelsman, net gestart als bestuurslid van Biodynamic Federation Demeter International, opende het feest met een verhaal over het grote belang van de vernieuwende visie van biodynamisch: “Biodynamische landbouw is het preparaat voor de landbouw van de toekomst”, zei hij. Tineke van den Berg, voorzitter van Stichting Demeter en boer op de Stadsboerderij in Almere, presenteerde reikte het eerste exemplaar van de Nederlandse vertaling van het boek van Manfred Klett, Van agro-industrie naar landbouwkunst, uit aan een jonge boerin.

Er was dans, muziek, de Agri-lympics, Diermonologen, Aardedans, lekker eten en drinken, vele ontmoetingen, en nog veel meer. Ekoland publiceerde een geweldige fotoserie. Neem hier een kijkje.

Meer nieuws