HOME > DRAAG BIJ > PROJECTEN > Graankracht en Graankeuken

Rode Emmer Bij Louis Dolmans, Foto Ellen Winkel 4 3 Kl Graan

Gestart 2025

Graankracht en Graankeuken

Kok Peter van Berckel en voedingskundige Petra Essink zijn beide gegrepen door ‘de kracht van graan’. Granen vormen de basisvoeding voor mensen, maar velen hebben problemen met het verteren van koolhydraten in het algemeen en granen in het bijzonder. Daarom vinden Peter en Petra dat mensen gestimuleerd moeten worden om anders met granen en graanbereiding om te gaan. Daartoe bieden biodynamische/antroposofische inzichten een waardevolle kennisbron. Onafhankelijk van elkaar wilden Peter en Petra aan de slag met een nieuw boek, dat het (antroposofische) verhaal over de granen op een eigentijdse manier vertelt. Toen ze elkaars plannen hoorden, zijn ze bij elkaar gaan zitten en kwamen tot de conclusie dat er twee boeken moesten komen.

Petra schrijft Graankracht – graanvelden, graan, koolhydraten en bewustzijn, een boek over de speciale levenskracht van graan, voor mens en Aarde. Peter schrijft Graankeuken (goed koken & fermenteren = goed verteren), een praktisch boek met vele oude en nieuwe graanrecepten en weetjes over graanbereidingen. De twee boeken zullen elkaar aanvullen en grotendeels eenzelfde opmaak, uiterlijk en afmetingen krijgen. Ze passen naast elkaar in de boekenkast. Het ene boek kan eigenlijk niet zonder het andere. De boeken verschijnen in de loop van 2025.

Het Willy Schilthuis Fonds maakt de verschijning van deze twee boeken mede mogelijk.

Kijk voor meer info op de website van Petra Essink, barstensvolleven.nl, en die van Peter van Berckel, petervanberckel.nl

Meer projecten