Laden Evenementen

HOME > ACTUEEL > BD-AGENDA > Seed matters met Vandana Shiva

1 juni 2024 tot 2 juni 2024

Seed matters met Vandana Shiva

De wereldberoemde activiste Vandana Shiva komt 1 en 2 juni naar Nederland. Zij voert in India al decennia lang strijd tegen de overheersende krachten van de zaadgoed-multinationals. Nu ook Europa lijkt te kiezen voor gentechvoedsel is de vraag wat de biologische en biodynamische sector hier tegenover kunnen zetten. Vandana Shiva zette met Navdanya in India de ‘gardens of hope‘ op met talloze variëteiten van onder meer rijst. Wat kunnen wij doen?
Op zaterdag 1 juni spreekt Vandana Shiva op het congres ‘Seed matters’, gericht op professionials in de biologische en biodynamische sector in Antropia in Driebergen.
Op zondagmiddag 2 juni is er in de Meerpaal in Dronten een filmvertoning van ‘The Seeds of Vandana Shiva  met aansluitend een discussie met Vandana Shiva, over de dieperliggende maatschappelijke vraagstukken die ten grondslag liggen aan de overheersing van de industriële landbouw, waaronder paternalisme, kolonialisme, verlies aan democratie en voedselsoevereiniteit en de relatie met klimaat en biodiversiteit.
Een voorproefje? Lees het interview ‘De aarde verzorgen in plaats van bezitten’ hier.

Congres SEEDS MATTERS op 1 juni: kijk voor het programma en alle info HIER.

Nadere info over het programma op 2 juni volgt.

Meer evenementen