Laden Evenementen

HOME > ACTUEEL > BD-AGENDA > Warmonderhof Avondklas

7 november 2024

Warmonderhof Avondklas

De basis van fermenteren: door kok, schrijver en fermentatie-expert Peter van Berckel 

DRONTEN – Fermenteren is terug van weggeweest. Waar moet je op letten als je wilt beginnen met fermenteren? Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het fermenteren van voedsel? Kom donderdagavond 7 november naar de Warmonderhof Avondklas van fermentatie-expert, auteur, natuurvoedingskundige en kok Peter van Berckel. En: eet vooraf een (gefermenteerd) hapje mee!

Peter van Berckel heeft zijn expertise in het fermenteren van groenten, dranken en andere voedingsmiddelen opgebouwd door jarenlange praktijkervaring en verdieping in de culinaire cultuur van fermentatie. Zijn boek ‘Tsukémono’ (2018) is een veelgeprezen werk waarin hij de kunst van het fermenteren voor een breed publiek toegankelijk maakt. 

Praktijkervaringen van Koks Warmonderhof

Fermentatie is een eeuwenoude methode om met bacteriën, schimmels en gisten de smaak, structuur, houdbaarheid en verteerbaarheid van voedsel op een positieve manier te beïnvloeden. Bekende voorbeelden van gefermenteerde producten zijn zuurkool, bier en yoghurt. Leer tijdens deze avondklas meer over de verschillende technieken, culturele achtergronden en legt uit hoe fermentatie bijdraagt aan een gezondere darmflora en een betere spijsvertering. De koks van Warmonderhof vertellen tijdens deze avondklas hoe zij fermentatie gebruiken in de keuken van deze opleiding voor biodynamische landbouw, die behalve studenten ook gasten van buiten ontvangt voor lunch en diner. Natuurvoeding is de rode draad in Van Berckels leven en ook in die van de koks van Warmonderhof. 

Aanmelden Avondklas en (eventueel) mee-eten.

Meer evenementen