Laden Evenementen

HOME > ACTUEEL > BD-AGENDA > Preparatendag bij Widar

26 september 2024

Preparatendag bij Widar

Op donderdag 26 september gaat dorpsgemeenschap Widar in Merksplas (B) preparaten maken. Omdat er veel vragen komen over het hoe, wat en waarom van deze preparaten stellen ze deze dag graag open voor iedereen die wil. Graag aanmelden via mail naar tuin@widar.be
Rudolf Steiner, de grondlegger van de biodynamische landbouw, adviseerde tijdens zijn Landbouwcursus in 1924 het gebruik van specifieke preparaten, die kenmerkend zijn voor deze landbouwmethode. Deze preparaten, bestaande uit geneeskrachtige planten, koemest en gemalen bergkristal, worden verpakt in een dierlijke omhulling en gedurende een bepaalde periode in de bodem bewaard. Tijdens deze tijd nemen ze de krachten van de aarde en de kosmische constellaties op. Het gebruik van deze zogenoemde bio-organisers ondersteunt de levensprocessen in de gehele omgeving van het landbouwbedrijf. Het vervaardigen en toepassen van biodynamische preparaten is een ritueel dat de band van boeren en tuinders met de levensprocessen versterkt en hun observatievermogen verscherpt.

Het verzorgen van leven, zowel bij mensen als bij planten en dieren, draait om ritme en balans. De preparaten helpen de levensprocessen af te stemmen op kosmische ritmes en samenhangen. Dit resulteert in een vruchtbare bodem, gezonde planten en dieren, en voedingsmiddelen van optimale kwaliteit.

Kijk voor meer info HIER.

Meer evenementen