BIODYNEREN

Kijk voor een overzicht van de diners in 2025 HIER

 

Smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Samen eten aan een lange tafel op een biodynamische boerderij, waarbij ook boer en kok aanschuiven. Dat kan bij de diners van Biodyneren die door heel Nederland worden gehouden op boerderijen die biologisch-dynamisch werken. Het zijn zowel grote bedrijven als kleinschalige initiatieven met en zonder Demeter certificering waaronder ook boerderijen in omschakeling. Een enorme variëteit aan boeren-daadkracht geïnspireerd door de biodynamische visie zal in de rondleiding vooraf aan het diner zichtbaar zijn.

In mei 2022 is Biodyneren van start gegaan met zeven - uitverkochte - diners bij vier boerderijen. In 2024 waren er 37 diners op 22 boerderijen; in totaal zijn nu 40 boerderijen aan het project verbonden.

Veel gasten lieten weten genoten te hebben van het eten, de verhalen en de passie die ze hebben ervaren. Ze hebben de achtergronden en praktijk van biodynamische landbouw beter leren kennen en zijn geïnspireerd door de biodynamische keuken. Want de kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

 

Op het land In de keuken
zorg voor bodemleven zorg voor darmflora
vruchtwisseling afwisseling wortel-, blad- en vruchtgroenten
eigenheid van plant en dier eigenheid van volwaardige producten
aandacht en bewustzijn van de boer aandacht en bewustzijn van de kok
biodiversiteit gevarieerde maaltijd
mooi afwisselend landschap mooi opgemaakte maaltijd

Voor het project Biodyneren zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de keuken. Voor meer info: contact@voedsaam.nl of 072-5644752.

Meer info over Biodyneren? Vraag initiatiefnemer, coördinator en kok Ilse van den Bosch. De organisatie van de Biodynamische Diners is mogelijk gemaakt door het Willy Schilthuis Fonds van de BD-Vereniging

 

Biodyneren in 2025

In de loop van het jaar wordt deze lijst nog aangevuld met meer diners.

BD-diner bij ‘t Leeuweriksveld

Zaterdag 17 mei, 11 oktober
Aanvang:
16 uur
Locatie: 't Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kok: Alberta Rollema, Oogstenkokeneneten.nl
Kosten: 35 euro exclusief drank
Info en reserveren: info@oogstenkokeneneten.nl of 0619199934. Reservering door betaling: NL25ASNB0932325718, AS Rollema ovv BD diner 17 mei
Extra: Poëzie van Zatarra Rafael. Marteniek Bierman komt zijn biodynamische wijn schenken.

 

Proef de tuin en het seizoen op de Tuinen van Kraaybeekerhof

Donderdag 22 mei, 26 juni,10 juli en 4 september
Aanvang:
 inloop vanaf 18.30, aan tafel om 19:00 uur, let op we eten altijd buiten in de tuin of onder de overkapping, gepaste kleding wordt aangeraden
Locatie: Landgoed kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen. Na parkeren het kronkelpaadje langs de vijver volgen naar de Tuinen, we dineren rondom de kapschuur.
Koks: Berber Hania en Kester Scholten
Kosten: € 42,50 inclusief welkomstdrankje en tafelwater
Info en reserveren:  via de website, in de agenda: www.tuinenvankraaybeekerhof.nl/agenda. Voor vragen kun je contact opnemen met theetuin@kraaybeekerhof.nl of 06-16848537

 

Kwekerij-diner Bij Eko-Logisch

Zondag 25 mei [volgeboekt, maar nog ruimte op de wachtlijst], 31 augustus
Aanvang:
16 uur welkom en rondleiding, 18 uur aan tafel
Locatie: Kwekerij Eko-Logisch, Floraweg 114B, Roelofarendsveen
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 55 euro, vegetarisch 4-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

BD-diner bij de Naoberhoeve

Zaterdag 7 juni
Aanvang:
[volgt]
Locatie:
Naoberhoeve, Pesserweg 4, Echten
Kok:
Alberta Rollema, www.oogstenkokeneneten.nl
Kosten: [volgt]
Info en reserveren: info@noaberhoeve.nl

 

Biodyneren bij Boer’n Buffel

Zaterdag 21 juni
Aanvang: Ontvangst en rondleiding om 17 uur, en om 18 uur gaan we aan tafel.
Locatie: Boer’n Buffel, IJsseldijk 35, Diepenveen
Kok: Marjolein Cozijnsen,  Munt & Marjolein
Kosten: €47,50 (rondleiding + driegangendiner). Inclusief welkomsdrankje, exclusief overige drankjes
Info en reserveren:  muntenmarjolein.nl/biodyneren

 

Proef de tuin en het seizoen op de Tuinen van Kraaybeekerhof

Donderdag 26 juni,10 juli en 4 september
Aanvang:
 inloop vanaf 18.30, aan tafel om 19:00 uur, let op we eten altijd buiten in de tuin of onder de overkapping, gepaste kleding wordt aangeraden
Locatie: Landgoed kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen. Na parkeren het kronkelpaadje langs de vijver volgen naar de Tuinen, we dineren rondom de kapschuur.
Koks: Berber Hania en Kester Scholten
Kosten: € 42,50 inclusief welkomstdrankje en tafelwater
Info en reserveren:  via de website, in de agenda: www.tuinenvankraaybeekerhof.nl/agenda. Voor vragen kun je contact opnemen met theetuin@kraaybeekerhof.nl of 06-16848537

 

Tuin-diner bij de Noorderhoeve

zaterdag 28 juni, 9 augustus, 20 september
Aanvang:
16.45 uur welkom en rondleiding, 18 uur aan tafel
Locatie: Zorgboerderij De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 55 euro, vegetarisch 4-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

Biodyneren bij Bio-boerderij Landleven

Zaterdag 5 juli, 9 augustus, 6 september
Aanvang:
Inloop om 16 uur, om 16:30 uur begint de rondleiding en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Locatie: Bio-boerderij Landleven, Scholtweg 9 in Onstwedde
Kok: Geerte van den Wildeberg van Porrepoele
Kosten: 49 euro
Info en reserveren: via de mail: biodyneren@westerwoldsgoud.nl

 

Tuindiner bij Sophia’s Tuin

zondag 6 juli en 2 november
Aanvang: w
elkom om 16 uur
Thema: licht
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterseweg 7, Oosterhout
Kok: Marion Pluimes, The loffly chef
Kosten: 55 euro
Info en reserveren: thelofflychef.nl/tuindiners

 

Proef de tuin en het seizoen op de Tuinen van Kraaybeekerhof

Donderdag 10 juli en 4 september
Aanvang:
 inloop vanaf 18.30, aan tafel om 19:00 uur, let op we eten altijd buiten in de tuin of onder de overkapping, gepaste kleding wordt aangeraden
Locatie: Landgoed kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen. Na parkeren het kronkelpaadje langs de vijver volgen naar de Tuinen, we dineren rondom de kapschuur.
Koks: Berber Hania en Kester Scholten
Kosten: € 42,50 inclusief welkomstdrankje en tafelwater
Info en reserveren:  via de website, in de agenda: www.tuinenvankraaybeekerhof.nl/agenda. Voor vragen kun je contact opnemen met theetuin@kraaybeekerhof.nl of 06-16848537

 

Tuin-diner bij de Noorderhoeve

zaterdag 9 augustus, 20 september
Aanvang: 16.45 uur welkom en rondleiding, 18 uur aan tafel
Locatie: Zorgboerderij De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 55 euro, vegetarisch 4-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

Biodyneren op de Hommelhoeve:

zaterdag 9 augustus
Aanvang:
vanaf 15:30 uur aankomst op de boerderij, 16-17 uur rondleiding over het bedrijf, 17:30 uur aanvang BioDyner met vlees
Locatie: Natuurboerderij De Hommelhoeve, Hommelstraat 1, 7399 RK EMPE
Koks: Carla van Wiechen en Arjan Wijnstra van Leef-Vrij!
Kosten: 4 gangen diner: € 44,50 pp incl. drankjes | kinderen t/m 4 jaar gratis (mits op schoot) | kinderen t/m 14 jaar 24,50
Info en reserveren:  carla@leef-vrij.nl
Bijzonderheid: De koks Carla en Arjan kiezen ervoor het bedrijf in zijn volle breedte tot zijn recht te laten komen, wat betekent dat ze de gerechten bereiden met de heerlijke en verse groenten, fruit, zuivel én vlees (rund, varken en kip) van De Hommelhoeve. Ze bieden tijdens dit diner geen vegetarische of veganistische alternatieven aan.

Biodyneren bij Bio-boerderij Landleven

Zaterdag 9 augustus, 6 september
Aanvang:
Inloop om 16 uur, om 16:30 uur begint de rondleiding en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Locatie: Bio-boerderij Landleven, Scholtweg 9 in Onstwedde
Kok: Geerte van den Wildeberg van Porrepoele
Kosten: 49 euro
Info en reserveren: via de mail: biodyneren@westerwoldsgoud.nl

 

Tuindiner Bij Geesje

zaterdag 16 augustus, 6 september
Aanvang:
17 uur welkom - 17.30 uur rondleiding - 18 uur aan tafel
Locatie: Pluktuin van Geesje; Wagenweg 6, Oudkarspel
Kok: Ilse van den Bosch
Kosten: 47,50 euro, vegetarisch 3-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

Biodyneren bij Onder de Linden

zondag 17 augustus
Aanvang:
ontvangst en rondleiding om 16.30 uur; aan tafel om 18 uur
Locatie: Onder de Linden, Houtsestraat 2, Balgoij
Kok: Marise van Hulten
Kosten: 50 euro
Info & reserveren: marisevanhulten@gmail.com en 06-42279747

Kwekerij-diner Bij Eko-Logisch

zondag 31 augustus
Aanvang: 16 uur welkom en rondleiding, 18 uur aan tafel
Locatie: Kwekerij Eko-Logisch, Floraweg 114B, Roelofarendsveen
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 55 euro, vegetarisch 4-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

Proef de tuin en het seizoen op de Tuinen van Kraaybeekerhof

Donderdag 4 september
Aanvang:
 inloop vanaf 18.30, aan tafel om 19:00 uur, let op we eten altijd buiten in de tuin of onder de overkapping, gepaste kleding wordt aangeraden
Locatie: Landgoed kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen. Na parkeren het kronkelpaadje langs de vijver volgen naar de Tuinen, we dineren rondom de kapschuur.
Koks: Berber Hania en Kester Scholten
Kosten: € 42,50 inclusief welkomstdrankje en tafelwater
Info en reserveren:  via de website, in de agenda: www.tuinenvankraaybeekerhof.nl/agenda. Voor vragen kun je contact opnemen met theetuin@kraaybeekerhof.nl of 06-16848537

 

Tuindiner Bij Geesje

zaterdag 6 september
Aanvang: 17 uur welkom - 17.30 uur rondleiding - 18 uur aan tafel
Locatie: Pluktuin van Geesje; Wagenweg 6, Oudkarspel
Kok: Ilse van den Bosch
Kosten: 47,50 euro, vegetarisch 3-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

Biodyneren bij Bio-boerderij Landleven

Zaterdag 6 september
Aanvang:
Inloop om 16 uur, om 16:30 uur begint de rondleiding en om 17:30 uur gaan we aan tafel. Locatie: Bio-boerderij Landleven, Scholtweg 9 in Onstwedde
Kok: Geerte van den Wildeberg van Porrepoele
Kosten: 49 euro
Info en reserveren: via de mail: biodyneren@westerwoldsgoud.nl

 

Tuin-diner bij de Noorderhoeve

zaterdag 20 september
Aanvang: 16.45 uur welkom en rondleiding, 18 uur aan tafel
Locatie: Zorgboerderij De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 55 euro, vegetarisch 4-gangen diner
Info en reserveren: contact@voedsaam of 06-54695395

 

BD-diner bij 't Leeuweriksveld

zaterdag 11 oktober
Aanvang: 16 uur
Locatie: 't Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kok: Alberta Rollema, Oogstenkokeneneten.nl
Kosten: 35 euro exclusief drank
Info en reserveren: info@oogstenkokeneneten.nl of 0619199934. Reservering door betaling: NL25ASNB0932325718, AS Rollema ovv BD diner 11 oktober

 

Tuindiner bij Sophia’s Tuin

zondag 2 november
Aanvang: welkom om 16 uur
Thema: rust
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterseweg 7, Oosterhout
Kok: Marion Pluimes, The loffly chef
Kosten: 55 euro
Info en reserveren: thelofflychef.nl/tuindiners

 

Johan, gast op Urtica de Vijfsprong: 'Na het eten had ik geen propvolle maag. Daarentegen voelde ik dat heel mijn lichaam was gevuld. Alle behoeften waren vervuld en mijn lichaam voelde daardoor als één.'

Evrim Kurc, kok op De Grote Wiede: ‘Koken voor Biodyneren heb ik ervaren als de boerderij eren. Het is een feest om de betoverde koppies te zien terugkomen van de rondleiding en dan voor hen te mogen serveren.’

Ilse van den Bosch, initiatiefnemer Biodyneren: ‘In de landbouw en in de keuken werken we met levenskrachten. We kunnen vitaliteit intensiveren, laten groeien. Zo kunnen menselijke kwaliteiten als liefdevolle aandacht, interesse, zorg, én heldere inzichten, iets toevoegen aan de natuur. Precies dat voedt ons.’