Laden Evenementen

HOME > ACTUEEL > BD-AGENDA > Workshop Groenten anders bekeken

27 januari 2024

Workshop Groenten anders bekeken

Een workshop door Ineke Fienieg, natuurvoedingskundige Voedwel.

Groenten zijn onmisbaar in elk menu, het is de basis voor elke maaltijd. Een gezonde plant zoekt voedsel in de vruchtbare aarde en wordt hierdoor een sterk en voedzaam product waar veel aan te verteren is. De juiste kruiden en specerijen kunnen niet alleen de smaak verbeteren, maar ook de samenstelling van een gerecht. Een smakelijke maaltijd verteert beter.

Wat zijn op dit moment regionale seizoensgroenten? En hoe weet je welk plantdeel je eet? De verschillende plantdelen hebben elk een andere functie voor de plant, deze verschillende functies komen ook verschillend tot uiting in de spijsvertering.

In de antroposofie wordt wel het drieledig mensbeeld gehanteerd. De verschillende plantdelen zijn heilzaam voor de verschillende mensdelen. Het ideaal is een evenwichtige maaltijd of gerecht. We gaan het onderzoeken en oefenen met groenten, kruiden en specerijen.

In deze workshop leer je groenten, kruiden en specerijen in te delen naar plantdeel en maak je kennis met het drieledig mensbeeld. Je leert een gerecht of maaltijd zo samen te stellen dat alle plantdelen erin verwerkt zijn.

 

Zaterdag 27 januari 2024, 14.00-15.30 uur

Voedwel, Utrecht

Meer informatie en aanmelden.

Meer informatie over Voedwel & Ineke Fienieg.

Meer evenementen