Biodynamisch Dineren
smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

De BD-Vereniging organiseert ‘Biodynamische Diners’ op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren. De kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

Vooraf aan de maaltijd krijgen de gasten een rondleiding over het bedrijf. Het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land wordt zichtbaar. Daarna gaan gasten, boer en kok samen aan tafel en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Wees welkom en voel je deel van een geheel. Hieronder staan data en locaties.

Op het land In de keuken
zorg voor bodemleven zorg voor darmflora
vruchtwisseling afwisseling wortel-, blad- en vruchtgroenten
eigenheid van plant en dier eigenheid van volwaardige producten
aandacht en bewustzijn van de boer aandacht en bewustzijn van de kok
biodiversiteit gevarieerde maaltijd
schoonheid van een afwisselend landschap mooi opgemaakte maaltijd

Tuindiner Bij Geesje

Zaterdag 9 juli, 23 juli, 20 augustus en 10 september om 17 uur
Locatie: Pluktuin van Geesje, Wagenweg 6, Oudkarspel
Kok: Ilse van den Bosch
Kosten: €32,50
Aanmelden bij Ilse: via mail of via 072-5644752

Sprankenhof Tuindiner

Vrijdag 5 augustus om 18 uur en zaterdag 24 september om 16 uur
Locatie: De Sprankenhof, Schoorstraat 26A, Udenhout
Kok: Marion Pluimes
Kosten: €55
Aanmelden bij Marion via thelofflychef.nl/tuindiners

Tuindiner Bij Sophia’s Tuin

Donderdag 8 september om 18 uur en zondag 2 oktober om 16 uur
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterseweg 7, Oosterhout
Kok: Marion Pluimes
Kosten: €55
Aanmelden bij Marion via thelofflychef.nl/tuindiners

Oogstdiner

Zaterdag 24 september om 17 uur
Locatie: De Stadsboerderij, Kemphaanpad 14, Almere
Kok: Ilse van den Bosch
Kosten: €25
Aanmelden bij Ilse: via mail of via 072-5644752