Evenementen

In de BD-AGENDA vind je allerlei activiteiten, open dagen, conferenties, cursussen, etc. die aansluiten bij biodynamische landbouw en voeding. Organiseer je zelf een activiteit die hierbij past? Stuur ons een mail met een korte tekst, een foto, en zo mogelijk een webadres voor meer informatie.

Aankomende evenementen

Dit komt er aan, Z-uitgelicht…

Stip Driebergen

Hier is zon mooie tekst: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate…

Demeter-doorschakelcursus

De Demeter-doorschakelcursus is er voor ieder die met biodynamische landbouw en voeding aan de slag wil als boer, verwerker of winkelier. Ook wanneer je in de toekomst wil doorschakelen naar een Demeter-gecertificeerd bedrijf. De cursus gaat door op 4 woensdagen van 25 januari tot 22 maart 2023. Alle belangrijke thema’s uit de biodynamische praktijk komen…

Zaad vast en zeker

Warmonderhof Wisentweg 12, Dronten

Zaadvast en zeker, wensen worden werkelijkheid. Zo heeft de derde studiedag die de werkgroep Zaadvaste rassen (opgezet vanuit Odin, Beersche Hoeve en Stichting Zaadgoed) organiseert op 3 maart op Warmonderhof. Op deze dag staat het droombeeld centraal. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe kunnen we vanuit centrale uitgangspunten van de biologische landbouw zoals samenhang…

Zaaien met maan, venus en mercurius

Zaterdag 4 maart 2023 organiseert BD-Jong een workshop met Gerhard Jannink over zaaien en grondbewerkingstijden  met de stand van de maan, venus en mercurius in relatie tot de stijgende en dalende planeetfasen. Gerhard onderzoekt dit en geeft jaarlijks een kalender uit. Deze verschilt van de Maria Thun kalender welke is afgestemd op de maan in…

Tafelen en snavelen

Ilse van den Bosch organiseert het huiskamer diner 'Tafelen en Snavelen'. Ilse: “Aan een grote eettafel eten we samen een 5-gangen diner. De maaltijd is van biodynamische en biologische kwaliteit. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten. Ik bereid de maaltijd met oog…