Een vleugje buitenleven in de stad, tevreden getok in je tuin, ’s ochtends een paar verse eieren rapen of je (klein)kinderen vertrouwd maken met dieren en ze leren voor hen te zorgen… droom jij hier ook van? Het mooie is: kippen brengen zo’n droom binnen handbereik. Zelfs in een kleine tuin!

Het groene kippenboek, hoenders houden in dorp en stad, vertelt je hoe dat in zijn werk gaat. Het is zowel een uiterst praktische gids als een loflied op een van de gemakkelijkste, leukste boerderijdieren ter wereld. Het is ook heel persoonlijk: auteur Alma Huisken deelt werkelijk al haar kippenervaringen met je, zodat ook jij je droom kunt verwezenlijken.
Deel I van dit boek is gewijd aan Alma’s eigen kippenavonturen, die ze vol verve en met humor opdist. In Deel II gaat ze grondig in op hoe je kippen houdt, juist ook op kleine schaal. Het groene kippenboek biedt daarnaast tekeningen, zelfbouwtips en 21 recepten. De prachtige foto’s zijn van Doortje Stellwagen.

Alma Huisken is culinair journalist, vertaler, groendocent, biodynamisch tuinier en imker. Ze schreef alom geprezen titels als Groente, Van het land, Met mest en vork en Dichter bij de bij.

Het groene Kippenboek,  320 blz. gebonden, € 26,95, uitgeverij Christofoor.

Bestel het boek bij Alma zelf.