Je wilt in harmonie met de natuur leven én een steentje bijdragen aan een groenere wereld.
Maar hoe doe je dat? Het onlangs verschenen boek Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier? van Laura Vegter biedt inspiratie en bemoediging.

Sociologe Laura Vegter neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis langs negen Nederlandse Earthkeepers. Op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe volg ik mijn hart op weg naar een bestaan als groene pionier? De auteur ging zelf het experiment aan. Ze gaf haar vaste baan op om gehoor te geven aan haar verlangen om dichter bij de natuur te leven. En om iets te betekenen voor de aarde.

Laaf je aan groene helden
Ze zocht steun en richting bij inspirerende voorbeelden van eigen bodem. Mensen die zelf hun leven en werk hebben omgegooid om zich te wijden aan een vernieuwend groen project. Zo kwam ze in contact met een wormenhotelbouwer, een promotor van drinkbare rivieren en de oprichter van een ‘levend dorp’ van bomen.

Volg je zingende hart
De pioniers voorzagen haar van bemoediging en tips. ‘Onderzoek waar jouw hart van gaat zingen’, raadt ecofilosoof Li An Phoa. ‘Je gaat echt niet meteen dood als je ergens uitstapt’, moedigt Bob Radstake van Het Levende Dorp aan. Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens verklapt: ‘Als jij duidelijk bent over wat je wilt, voegt de wereld zich naar joú.’ Door de verhalen van de pioniers weeft de auteur haar eigen ontdekkingen en avonturen – van eurekamoment tot dieptepunt.

Gids voor aanstormende pioniers
Naar de Aarde biedt een gids voor wannabe groene pioniers, met:

  • Inspiratie van negen pioniers die op hun eigen manier laten zien: zo kan het ook!
  • Bemoediging door herkenbare onzekerheden bloot te leggen die horen bij het pionierspad.
  • Steun van bevlogen koplopers die net als jij inzien hoe we verbonden zijn met de Aarde.

Reacties van lezers

‘Een fascinerend, openhartig en meeslepend boek (…). Het raakt aan essentiële diepere waarden. Warm aanbevolen!’
Marta Resink, ZOZ. Tijdschrift voor doen-denkers

‘Een fenomenale pen.’
Bart Hommers, tijdschrift Vruchtbare Aarde

Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier, Laura Vegter. Trophonios Publishing, oktober 2019. ISBN: 9789491728341. Paperback. 136 pagina’s. Prijs: € 20.