Home - BD-landbouw - Verslag studiedag natrium en kalium

Verslag studiedag natrium en kalium

In maart 2019 werd vanuit verschillende secties van de Antroposofische Vereniging in Nederland een vijfde bijeenkomst gehouden rond het thema stoffen. Het doel is om te kijken hoe verschillende vakgebieden met stoffen omgaan en op welke wijze we van elkaar kunnen leren.

De vakgebieden waren ditmaal bodemkunde, aardrijkskunde, scheikunde, euritmie, tekenen en geneeskunde.
Het verslag beoogt niet een afgeronde studie over natrium en kalium te zijn. Het geeft weer tot waar we na driekwart jaar onderzoek zijn gekomen.

Op 19 maart 2019 werden de bijdragen door de zeven leden van de werkgroep gepresenteerd. In het verslag dat voor u ligt zijn deze bijdragen in uitgebreidere vorm dan op 19 maart uitgewerkt.

Natrium en kalium kennen we uit de zoutwereld; natriumzouten en kalizouten. Chemisch gezien lijken ze erg op elkaar, maar in levensprocessen hebben ze verrassend verschillende werkingen.

Contact over deze uitgave kunt u opnemen met Irene Pouwelse, AVIN, Zeist irenefas@live.nl

Het verslag is hier te lezen (pdf): Natrium-en-kalium-maart-2019