The Biggest Little Farm is een Amerikaanse documentaire uit 2018, geregisseerd door Emmy Award winnende regisseur John Chester. De film profileert Chester en zijn vrouw Molly als ze Apricot Lane Farms in Moorpark, Californië, verwerven en zich daar vestigen.

The Biggest Little Farm is een bewijs van de immense complexiteit van de natuur en volgt twee dromers en een hond op hun queeste om harmonie te brengen in zowel hun leven als het land. Wanneer ze wegens het geblaf van hun geliefde hond Todd uit hun kleine appartement gezet worden, maken John en Molly Chester een keuze die hen uit de stad brengt, op 200 hectare land in de uitlopers van Ventura County. Naïef streven ze naar een boerderij in volledige co-existentie met de natuur. Het land dat ze gekozen hebben, is echter volledig verarmd uitgedroogd.

De film beschrijft acht jaar van zwaar werk en buitenproportioneel idealisme.Ze planten 10.000 bomen en verbouwen meer dan 200 verschillende gewassen. Ze houden allerlei soorten vee, waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriendin, Greasy de haan.

Wanneer het ecosysteem van de boerderij eindelijk weer begint te ontwaken, begint ook de hoop van de Chesters. Als hun plan om perfecte harmonie te creëren een reeks wilde wendingen neemt, realiseren ze zich dat ze om te overleven een nog veel groter begrip moeten bereiken van de fijne kneepjes en wijsheid van de natuur, en van het leven zelf.

In diverse filmtheaters te zien.