Eind maart komt Het complete biodynamisch tuinieren uit. Een veelomvattend en praktisch boek.

Iedere moestuinier weet dat samenwerken met de natuur een betere oogst en smakelijker groenten oplevert. Door je daarbij bewust te verbinden met de ritmes van de seizoenen en de kosmos ontwikkel je tuin tot een dynamisch, biodivers en bovenal veerkrachtig systeem, en vooral ook tot een feest voor de zintuigen.

Je krijgt toegankelijke uitleg over de biodynamische methode, hoe de invloed van maan en planeten zich vertaalt naar wortel-, blad-, bloem- en fruitdagen en hoe je die kennis het beste toepast voor een overvloedige en gezonde oogst. Volgens duidelijke aanwijzingen en recepten maak je zelf negen verschillende bd-preparaten; extracten en theeën van bloemen, kruiden, mineralen of mest. Ook leer je ze op de juiste manier en op het juiste moment toe te passen, gebruikmakend van hun specifieke eigenschappen die de bodem herstellen en voeden en de natuurlijke weerbaarheid van planten tegen belagers versterken.

Met een jaarkalender, informatie over wissel- en combinatieteelt met metgezelplanten en met teelinstructies voor maar liefst 75 verschillende groenten en fruitsoorten is dit een geweldig naslagwerk én werkboek voor ervaren (bd en ecologisch) tuiniers en voor iedereen die zelf graag aan de slag wil gaan met natuurlijk moestuinieren met behulp van de kracht van de kosmos.

Monty Waldin, bekend auteur over biodynamische wijnbouw en wijn, schreef dit praktische en aanstekelijke boek vol prachtige kleurenfoto’s. De vertaling werd verzorgd door Alma Huisken, zelf ervaren bd-tuinier, die velen inspireerde met haar boeken over ecologische moestuin De Groene Luwte.

inhoudsopgave en voorbeeldpagina’s: www.clubgroen.nl/uploads/documents/BDboek.pdf
bestellen: www.groeneboekenshop.nl

Het boek verschijnt 30 maart. Tot deze tijd is het te bestellen met korting, voor € 27,50 ipv € 32,50!