Home - BD-landbouw, BD-Vereniging - BD Erf en Karweitje

BD Erf en Karweitje

B(D)- Erf  &  Karweitje is een initiatief van Hans-Piet van Sprang en Maria Rijksen.
Zij zijn beiden met (pre)- pensioen en willen zich zinvol inzetten voor de BD-landbouw. Dat doen zij vanuit hun betrokkenheid met aarde, BD-landbouw en de mensen die erin werken.

Wat is hun initiatief?
Op vraag zijn zij bereid op BD-bedrijven karweitjes te doen op en rond het erf, van A t/m Z:  kleine klusjes en karweitjes, ordenen (van administratie), opruimen, schilderen, naald en draad werk,  structuur geven aan opruimprocessen, timmerwerk. Dit alles op vrijwillige basis!

Wat zij bieden:
Tijd, energie, ervaring met kleinere klussen, en bereidheid  om in overleg  zaken op te pakken die (al lang) zijn blijven liggen op jullie “verlanglijst van de toekomst”.

Wat zij vragen:
Indien mogelijk, een plek voor de vouwwagen op het bedrijf. Zo mogelijk gebruik van sanitair. Mee te draaien met het dagelijkse ritme op het bedrijf. Eventueel “vergoeding”  in natura met de producten van het bedrijf. Een bijdrage in de kosten van de auto-km.

Wie zijn zij?:
Beiden hebben hun wortels in de BD-landbouw. Niet vanuit de praktijk, maar door het verzorgen van de randvoorwaarden.
Hans-Piet was bijna 40 jaar natuurvoedingswinkelier; in Amsterdam, Almere, Driebergen, Zutphen en Zeist.
Maria heeft 12 jaar op het bureau van de BD-vereniging in Driebergen gewerkt. Het ledenblad Dynamisch Perspectief heeft zij mede opgericht. Ook heeft ze 15 jaar de financiële administratie gedaan bij de Antroposofische Vereniging.

Heb je INTERESSE? Neem dan contact op:

Hans-Piet van Sprang
Hanspiet.vs@t-mobilethuis.nl