10 jaar Biologische Moestuincursussen Alma Huisken
Met een groen hart en zwarte vingers

ALMA HUISKEN, culinair groenauteur en ervaren bio-moestuinder, geeft in 2019 voor het 10e achtereenvolgende jaar haar Moestuincursussen. Even enthousiast als altijd organiseert ze dagcursussen in Haarlem, Deventer, Zeist en thuis in Molenrij (Gr.).

Alma Huisken is een hartstochtelijk moestuinder, die sowieso biologisch teelt, maar bij voorkeur op biodynamische wijze en volgens inzichten uit de permacultuur. Deze drie zienswijzen benadert ze stuk voor stuk in haar verschillende dagcursussen. Bovendien geeft ze een Praktijkdag in haar eigen tuin, De Groene Luwte.

Ze is een bevlogen docent en doorspekt haar cursussen met veel praktische voorbeelden, tips én humor. Vanuit haar achtergrond als ecologisch hovenier en biodynamisch imker stelde ze haar ervaringen ook te boek in Groentje in de moestuin, Van het land, Met mest en vork en Dichter bij de bij.

Alma: “Het zaaien, telen en oogsten van je eigen groente, fruit en kruiden geeft enorm veel voldoening. Hoe je dat het groenst kunt doen is de quintessens van al mijn cursussen. Met heel mijn hart moedig ik deelnemers aan Moeder Aarde zeer liefdevol te bejegenen. Vervuilend spul gaan ze vaarwel zeggen en, herbruikbaar materiaal omarmen. Ik vertel over het wonder bodemleven en toon hoe mooi je een gezond evenwicht in je tuin kunt opbouwen, onder meer dankzij combinatie- en wisselteelt. Vanzelfsprekend speelt composteren een grote rol. Ik blijf het een eersteklas supertruc vinden dat onder lichte regie huis-, tuin- en keukenrestanten veranderen in fantastische, zeer voedzame aarde!”

Basiscursus Biologisch Moestuinieren: Zeist – za. 9 februari / Molenrij (Gr.) – za. 16 februari / Deventer – za. 23 februari / Haarlem – za. 2 maart

Cursus Biodynamisch Moestuinieren: Zeist – zo. 10 februari / Deventer – zo. 24 februari

Cursus Permacultuur: Haarlem – zo. 3 maart

Praktijkcursus Biologisch Moestuinieren: Molenrij (Gr.), in de tuin van De Groene Luwte – zo. 19 mei

Prijs € 95,- p.p. per cursus, incl. koffie/thee/koek. Meer weten of direct boeken? Mail ”moestuin 2019” aan almahuisken@xs4all.nl en je ontvangt een compleet infopakket.

Alma Huisken
Mosterdpad 1
9977 SL Molenrij (Gr.)
06 – 17 46 51 36
almahuisken@xs4all.nl
www.almahuisken.nl