Oude granen, nieuw brood is geschreven door Ineke Berentschot, Noor Bas, Dion Heerkens

Het boek exploreert de lange geschiedenis van granen en hun enorme diversiteit. Het neemt je mee in de verschillende processen, de teelt, het maal- en bakproces en het vertelt je hoe graan, teler, molenaar en bakker met elkaar verbonden zijn.

Ook hele praktische informatie: wat zijn de zogeheten oergranen nou precies, wanneer is een brood echt ‘volkoren’, wanneer is brood gezond en op welke manieren kun je dit maken
Ervaren bakkers doen je zestig geweldige recepten voor nieuw brood aan de hand (waarvan negen glutenarm of glutenvrij) en steeds weer op basis van louter meel, water, zout en desem (of gist). Een lange rijstijd staat centraal, ongeacht waar je je brood mee laat rijzen.

Hoe krijg je het boek in je bezit?

1. Je kunt het nu alvast bij je plaatselijke boekhandel bestellen. Dan weet je dat je het op kunt halen, zo gauw het uit is.
2. Mocht er geen plaatselijke boekhandel bestaan, dan kun je het boek bestellen bij de groeneboekenshop, opgezet door uitgeverij Jan van Arkel. Je krijgt het toegestuurd, zo gauw het uit is.
3. Uiteraard kun je het ook gewoon bij bol.com bestellen, maar wij vinden 1 en 2 leuker.

Praktische informatie

20 x 25 cm
240 pagina’s
geïllustreerd
ISBN 978 90 6224 050 0
Uitgeverij Jan van Arkel
€ 29,95