Op 25 september werd de oprichting van Coöperatie Kraaybeekerhof gevierd. Hierin werken gebruikers, huurders, tuinders met hun relaties samen voor de instandhouding en ontwikkeling en het beheer van het landgoed, waar al 70 jaar biodynamisch wordt geboerd.

Een groot aantal van de leden waaronder De Tuinen van Kraaybeekerhof, Stichting Kraaybeekerhof (academie en zaalhuur), Stichting Demeter (certificering Biologisch Dynamische bedrijven), de Biologisch Dynamische vereniging, CV Dipam (kaarsenmakerij), Stichting Bijentuin en Stichting Sleipnir vierden samen met ruim honderd relaties dat zij zich in een coöperatie verenigd hebben. Daarmee heeft de toekomst van het landgoed Kraaybeekerhof een breed en krachtig draagvlak gekregen. Ook particulieren kunnen lid worden en daarmee bijdragen aan een duurzame toekomst.

Door het centraal ontsteken van het vuur, waaraan de aanwezige organisaties hun fakkels aanstaken en met het uitspreken van ieders intentie, werd de samenwerking op ceremoniële wijze bezegeld en bekrachtigd. “Deelnemers houden elkaar vast, terwijl ze allemaal in hun eigen richting kijken” aldus tijdens de ceremonie verwoord.

Bij de entree van het feest kregen de bezoekers van het feest een steentje. Door het steentje in het mozaïek in een tafelblad te leggen, droeg iedereen een steentje bij aan het gezamenlijk toekomstbeeld: een bloeiende boom. Alle coöperatieleden leverden door middel van verschillende activiteiten op het landgoed hun eigen bijdrage aan het feest.