Home - Activiteiten - Warmonderhof-infodag
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Warmonderhof-infodag 14 juni

Aeres Warmonderhof laat boeren van de toekomst dagje meelopen op 14 juni

Stadsboerderijen komen op als paddenstoelen in een herfstbos. Consumenten vragen steeds vaker om duurzaam en lokaal geproduceerd eten, waarbij bodem, planten en dieren niet worden uitgeput en waarin de boer een eerlijk loon krijgt. Waarin de kringloop centraal staat en een gezonde bodem de basis is voor gezond voedsel. Zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog van een vruchtbare aarde kunnen genieten. Boeren die dat kunnen, zulke boeren, worden opgeleid door Aeres Warmonderhof. Ken je iemand die zou passen op onze opleiding? Wil je dit bericht dan doorsturen? Er is namelijk op 14 juni een infodag op de locatie in Dronten.

Boer worden iets voor jou?
Maak kennis met duurzame landbouw en ontdek of het werken met planten en dieren iets voor je is. Op Aeres Warmonderhof word je opgeleid tot boer van de toekomst. Biologisch-dynamisch boer om precies te zijn. Er is een opleiding voor jongeren maar er is er ook één voor volwassenen die in deeltijd willen leren voor een nieuwe carrière in de biologisch(dynamische) landbouw.

Wonen, werken en leren inéén
Gezien de unieke opleiding die we bieden, stromen er jongeren uit het hele land en het buitenland in met een vooropleidingen van vmbo tot vwo. Hier gaan praktijk en theorie echt hand in hand, want jongeren wonen, werken en leren op Aeres Warmonderhof. ’s Morgens zitten ze in de les, ’s middags werken ze op de boerderij. De volwassen deeltijders komen één dag per week naar school en lopen stage op een bio(dynamische) boerderij naar keuze.

Wat doe je tijdens de infodag?
Tijdens de informatiedag volg je een proefles, lunch je met de studenten in hun huisjes op het erf en werk je mee op de boerderijen. Zo kun je het beste ontdekken of het boerenleven iets is voor jouw toekomst: denk aan bedrijfsleider zijn op een boerderij, aan een stadslandbouwbedrijf of bijvoorbeeld een zorgboerderij. Kom je voor de deeltijdopleiding, dan krijg je een rondleiding en informatie over de opleiding. Ook kun je al je vragen stellen over de opleiding, stagelopen en de combinatie met je werk en je thuisfront.

Aanmelden infodag
Wil je langskomen op de infodag? Meld je dan even aan via de website. Of hoor in deze filmpjes van studenten zelf hoe het wonen, werken, leren eraan toe gaat op Aeres Warmonderhof warmonderhof.nl/studeren/leren

Aeres MBO Warmonderhof
Wisentweg 10
8251 PC Dronten
T. 0880 20 51 30
E. warmonderhof@aeres.nl