Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ontdek hoe een biodynamisch imker werkt en kijkt. Je krijgt een seizoen lang een volk toegewezen om zelf waar te nemen en leert zo vanuit de biodynamische visie kijken, denken en werken. Trainer: Jos Willemse i.s.m. Jan Saal. Locatie: Warmonderhof. Tip: volg eerst de themadag!

Dagen: 18 januari (themadag), 22 februari, 7 en 8 mei, 5 juni en 3 juli

Meerdaagse training biodynamisch imkeren (basiscursus)

Tijden: 9.30 – 16.30 uur
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
Trainer: Jos Willemse, imker bij Odin i.s.m. Jan Saal, bijenhouder van Warmonderhof.
Inhoudelijke vragen: Anna Veltman mail of bel: 0615151983.
Maximum aantal deelnemers: 15 personen (max 6 voltijdstudenten met korting, datum van aanmelding bepaalt toegang)
Kosten: themadag: € 25, trainingsdagen € 50 p.d.
Korting: voltijdstudenten van Warmonderhof ontvangen 50% korting.

Inhoud van de training

De training biodynamisch imkeren is geschikt voor iedereen die wil leren hoe een biodynamische imker werkt en kijkt én voor mensen die zelf overwegen om vanuit deze visie te leren kijken, denken en werken. Je ontdekt de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert over de biologie van het bijenvolk, hoe een bijenvolk zich gezond houdt en hoe jij dat als imker kunt ondersteunen. Ook de zwerm, het zogenaamde scheppen en de zwermverzorging worden behandeld. Je leert waarnemen en een relatie ontwikkelen met het bijenvolk, de Imme. Jos neemt je mee in de relatie tussen het bijenvolk en het landschap en vertelt over het belang van het bijenvolk op het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf.
De cursisten worden in kleine groepjes ingedeeld. Met je groep krijg je een volk toegewezen, waarmee je gedurende de hele cursus aan de slag gaat. Zo kan je je echt verbinden met het bijenvolk. We nodigen je dan ook uit om deze cursus niet te zien als vijf losse dagen; je trekt feitelijk een geheel bijenseizoen met elkaar op. Op deze manier kun je heel veel kennis en ervaring opdoen.
Na de cursus weet je hoe je het bijenvolk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biodynamische visie. Je kunt zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen en je leert de belangrijkste ‘organen’ herkennen. Ook kun je een selectie maken van drachtplanten voor jouw tuin of erf.