Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Natuurvoeding is het product van de BD- landbouw. Natuurvoeding is gezonde, volwaardige en vitale voeding. Hoewel in een supermarkt zomaar 20.000 producten staan uitgestald, gaat voor iedereen die zich in natuurvoedingsproducten verdiept een wondere wereld open.

Met name in natuurvoedingsspeciaalzaken opent deze wondere wereld zich. Wat is melassestroop, carobe, kombucha, amaranth of een Lima boon? Waar komt het vandaan en hoe wordt het gebruikt? Hoe gaat een productieproces in zijn werk? Op al deze vragen biedt de cursus Productkunde een antwoord.

Deze cursus bestaat uit lessen van het eerste opleidingsjaar Natuurvoedingskundige.

Naast theorielessen waarvoor voorbereidingstijd thuis gewenst is (2 uur per les), zijn er 2 praktijkdagen waar je op excursie gaat naar natuurvoedingsproducenten met een verhaal.

Inhoud

Na het volgen van de cursus Productkunde ken je:

  • De unieke karakteristieken van groepen natuurvoedingsproducten zoals broodbeleg, zoetmiddelen, noten & zaden, granen en peulvruchten, koude en warme dranken, spijsoliën  en Japanse producten
  • De herkomst en het gebruik van deze producten

Praktisch

  • Van 13.00 tot 16.15 uur: 19 december, 9 januari, 16 januari, 13 februari, 5 maart, 19 maart
  • Van 10.30 tot 16.15 uur praktijkdagen: 30 januari en 2 april
  • Prijs 849 euro bij betaling in 1x EN met iDeal. Liever betalen na ontvangst van een factuur en/of in termijnen (3)? Dan bedraagt de investering 895 euro. (Inclusief lesmateriaal)

Meer informatie en aanmelden op de website van Kraaybeekerhof.