Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Je wilt gezond eten? Je hebt nog een stukje grond over waar je graag iets zinvols mee doet? Heb je een verlangen (of ambitie) om het hele jaar door te genieten van biologische groenten en fruit uit eigen tuin?

Carola Schouten wil dat de agrarische sector in kringlopen gaat werken; dat kan echter in je eigen moestuin ook. Leer hoe eenvoudig, ook op kleine schaal, een duurzame kringloop kan werken. Biodynamische landbouw, inclusief tuinieren gaat uit van de natuurlijke kringlopen. Leer zelf van praktijk gerichte, zeer ervaren docenten, hoe!

Doelgroep

Voor iedereen die zelf groenten en/of fruit wil gaan telen. En voor iedereen die dit op duurzame wijze wil doen, omdat alle kleine beetjes helpen: live the change!

Inhoud

In deze cursus leer je onder andere een goede composthoop op te zetten, een teeltplan te maken, hoe je moet zaaien en verplanten en welke gereedschappen geschikt zijn. Ook is er aandacht voor de achtergronden van biologisch dynamische landbouw, het gebruik van de zogenaamde ‘preparaten’ en de ‘kosmosagenda’. De basis van biologisch dynamisch moestuinieren is de grond. In de cursus daarom bijzonder aandacht voor grondsoorten en de verschillende typen bemesting.

Data

6 zaterdagen: 8 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 9 mei

Kosten

€ 695,- inclusief koffie, thee en lunch

Termijnbetaling is mogelijk in 3 maandtermijnen van 250 euro. Geef bij inschrijving in het opmerkingenveld aan dat termijnbetaling wordt gewenst.

Meer informatie en aanmelden op de website van Kraaybeekerhof.