Laden Evenementen

Steeds meer ben ik mij bewust dat we in de keuken het werk van de boer voortzetten. In dankbaarheid voor de kwaliteit van de ingrediënten waarmee we een maaltijd mogen bereiden, kun je je als kok bekwamen in hoe je deze kwaliteiten kunt behouden of versterken. Je zou ook levenskrachten kunnen toevoegen. Kennis, een open houding en het eigen bewustzijn zijn het gerei waarmee je dit kunt doen. Wanneer je fenomenologisch kijkt naar groenten en kruiden, kun je ontdekken welke levenskrachten je voor je hebt. Hiermee kun je aan het werk. Door gerechten bewust vorm te geven aan de hand van een idee, voeg je zelf warmte-kwaliteit toe aan de maaltijd. Dit wil ik graag uitdragen en het liefst op een mooie en passende plek zoals een bd-boerderij met een betrokken klantenkring. Zo hoop ik verdieping te kunnen brengen aan vaste klanten die al langer genieten van de verse oogst. En mensen van buiten wil ik laten zien en proeven dat de producten direct van het land in verschillende opzichten meerwaarde hebben.

Denken, verbinden en reflecteren staan ook centraal in de cursus, maar het blijft een kookcursus. We gaan gezellig samen koken en aan tafel.

Praktische informatie

Wanneer: 6 zaterdagen van 14.00 uur tot 19.30 uur: 16 mei – 13 juni – 29 augustus – 26 september – 24 oktober – 21 november

Plaats: De Lepelaar, Sint Maarten, Noord-Holland

Kosten: 360,- euro

Meer info + aanmelden: Ilse Beurskens – van den Bosch, voedsaam.nl, 072-5644752