Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Herfst-congres Stichting Demeter, BD-Vereniging en Landbouwsectie Avin

Biodynamisch vanuit biografisch perspectief

17 oktober 2018, 9.30 – 15.30 Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, Beesd

De keuzes die we als mens maken zijn verbonden met onze persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden die de plek waarop gewoond en gewerkt wordt te bieden heeft. Bedrijfsindividualiteit heeft voor biodynamische landbouw grote waarde.

Deze congres-dag laten we mensen aan het woord die hun interessante ontwikkelingsweg op zoek naar betekenis en verduurzaming duiden en vertellen over wat hen drijft om zich te willen verbinden met biodynamische landbouw. In de workshops in de middag kunt u onderzoeken waar u zich verder in wilt ontplooien.

Voor iedereen die werkzaam, betrokken, of geïnteresseerd is in de biodynamische landbouw en voedselketen.

Met medewerking van
Frans, baron van Verschuer, landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met inleiding over geschiedenis en toekomst van dit eeuwenoude landgoed (ruim 1000 hectare) en zijn persoonlijke oriëntatie op biodynamische landbouw.

Kunstenares Claudy Jongstra over haar verhuizing van Amsterdam naar het Friese platteland om daar vanuit haar ‘farm of the world’ concept een BD heemtuin te starten met verfplanten en haar verbinding met BD boeren voor haar monumentale kunstwerken met helende kwaliteiten, die in toonaangevende musea en openbare gebouwen in de wereld maar ook in o.a. Nederlandse ziekenhuizen te vinden zijn.

Jan Groen, voorzitter BioNederland en CEO Green Organics Groep’ zijn passie en verbondenheid met BD en de marktkansen voor meer ruimte voor Demeter in de schappen.

Workshops
• Wereldcafé ‘ Marktkansen voor Demeter’’ met marktpartijen voor de diverse productgroepen
• Rondleiding: de zuivelverwerking , de winkel en het restaurant van het landgoed
• Rondleiding : de akkerbouw, veehouderij en de fruitteelt van het landgoed
• Werken met natuurlijke materialen met Claudy Jongstra

Dagvoorzitter: Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter.

Tijdens de dag worden ook de cijfers en trends uit de Demeter Monitor gepubliceerd. Deelnemers krijgen een gratis rapport mee.

Kosten: 75 euro incl. BTW, drankjes en lunch, licentiehouders Demeter en leden van de BD-Vereniging en de Antroposofische Vereniging krijgen 30 euro korting.

Volledige programma en aanmelden

(Beeld: Claudy Jongstra – wereldberoemd kunstenares – is key-note spreker op congres over haar ‘farm of the world’ concept. Foto: Annelijn Steenbruggen)