Laden Evenementen

Kruiden maken net als groenten deel uit van gezonde voeding. Ze bevatten waardevolle voedingsstoffen, zogenaamde inhoudsstoffen. Kruiden gebruiken we doorgaans vooral vanwege hun specifieke smaak in ons eten. Maar kruiden zijn meer dan smaakmakers.

Kruiden kunnen invloed hebben op onze spijsvertering, maar ook een specifieke geneeskrachtige werking hebben.

In deze cursus leer je van een aantal (circa 30) veel voorkomende inlandse kruiden hoe je ze kunt gebruiken en wat hun specifieke meerwaarde is. Denk bijvoorbeeld aan anijs, citroenmelisse en tijm.

De kruidenleer is een breed vakgebied: in deze cursus maak je een begin met het opbouwen van kennis hierover. Centraal staat de praktische toepassing van de kruiden, zodat je makkelijk zelf thuis aan de slag kunt.

Kruiden zijn onlosmakelijk verbonden met een gezonde (natuurvoedings-)leefstijl!

Deze cursus bestaat uit lessen van het eerste opleidingsjaar Natuurvoedingskundige.

Praktische informatie

Lesdata

5 en 19 maart:                   van 10.30 – 12.00 uur

7 en 14 mei:                       van 13.00 – 16.15 uur

11 juni:                                van 10.30 – 16.15 uur (praktijkdag)

  • Prijs 449 euro, bij betaling in één keer en met iDeal. Liever betalen na ontvangst factuur en/ of in termijnen? Dan is de investering 495 euro. Prijs is inclusief de lunch en materialen tijdens de praktijkdag, 11 juni

Meer informatie en aanmelden op de website van Kraaybeekerhof.