Laden Evenementen

Vanaf september 2020 organiseert de werkgroep ‘biodynamisch imkeren Vlaanderen’ zijn negende cursus biodynamisch imkeren. De cursus is zowel voor beginnende als voor meer ervaren imkers de moeite waard. De cursus wordt gegeven door Lutgart Teuwen en Roger Wynants, die de opleiding tot meester-imker volgden in Nederland.  Als mooie afsluiter komt voor de laatste cursusdag Albert Muller, het boegbeeld in het biodynamisch imkeren in Nederland,

Inhoud

Het accent van de cursus ligt op het wezen van de bij. Honingoogst is dan ook niet het primaire doel, bij-vriendelijk imkeren wel. De cursus is bedoeld voor mensen die overwegen om bijen te houden op een manier die past bij het wezen van de bij. Meer informatie over dewerkwijze:  www.bdimkers.be .

De cursus wordt steeds op een zaterdag gegeven en bestaat uit 11 dagen, waarvan 5 praktijkdagen. Na de cursus ben je in staat om een bijenvolk te begeleiden.

Alle aspecten en handelingen van het bijenhouden komen dus aan bod, zoals:  waarnemen aan het vlieggat – ontwikkeling van het bijenvolk – groei, voortplanting, zwermen – kenmerken van het bijenvolk –  gedrag –  drachtplanten – bijenziekten – het inwinteren – gebruik van bijenproducten (honing slingeren en propoliszalf maken, enz.).

Praktisch

Theorie dagen: Centrum Molenmoes, Klein Vlasselaar 14, 3111  Wezemaal

  • 19 september, 17 oktober, 7 november, 12 december, 6 februari en 27 februari
  • start cursus 10u, einde 16u

Praktijk dagen:  “Het Open Veld”, Abdijstraat, Heverlee  (Leuven)

  • 24 april, 8 mei, 5 juni, 26 juni en 4 september
  • start cursus 11, einde 15u30.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Landwijzer.