Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op maandagmiddag 10 februari 2020 vindt een conferentie plaats over de toekomst van leefgemeenschappen en woongemeenschappen.
Welke nieuwe vormen van gemeenschappen worden er ontwikkeld en hoe blijven zij toekomstbestendig?

Mensen zijn in toenemende mate op zoek naar manieren om het leven te delen en daarbij een goed doel te dienen. Doelen zoals het integreren van mensen met een beperking, het versterken van religieuze waarden, het bevorderen van duurzaamheid, het aangaan van sociaal engagement.

Iemand die daar al vele jaren studie naar doet is de vrijzinnig theoloog Dan McKanan uit Amerika. Hij onderzoekt o.a. de voorwaarden waaronder dergelijke gemeenschappen kunnen voortbestaan ook na de eerste, tweede of derde generatie. Waarom lukt het sommige gemeenschappen wel en hoe vernieuwen zij zichzelf?

Dan McKanan is o.a. gespecialiseerd in de Camphill Beweging. In 2020 komt zijn boek uit over de impuls van de gemeenschapsvorming van Camphill door de generaties heen. Hij heeft een visie op de strategie om zich als
gemeenschap te vernieuwen. Ook de rol van de biologisch-dynamische landbouw in de ontwikkeling van de ecologische beweging interesseert hem.

Op deze conferentie zullen diverse ‘intentional communities’  vertegenwoordigd zijn. Er zullen vanuit wetenschap (theologie) en praktijk (Camphill, l’Arche, Ecodorp) diverse mensen reageren op de lezing van Dan McKanan.
Waarna ook het publiek aan de dialoog kan meedoen. De voertaal is Engels.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag aanmelden bij: p.w.blomaard@vu.nl

Datum:10 februari 2020
Locatie: Het vindt plaats in het Auditorium in het hoofdgebouw van Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1e verdieping tegenover de grote Aula.
Tijd: 14.00 – 17.00 uur

Bekijk voor meer informatie de PDF.