Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Conferentie Medische Sectie Antroposofische Vereniging
De betekenis van reïncarnatie en karma voor gezondheid en ontwikkeling

Een conferentie voor medewerkers in de gezondheidszorg, de landbouw, het onderwijs en voor overige geïnteresseerden.

Wat kom ik hier op aarde doen? Hoe toevallig zijn al die ontmoetingen met mensen en de familie waarin ik opgroeide, de meevallers en tegenslagen, die mij gebracht hebben daar waar ik nu ben? Met welke ontwikkelingen hebben wij mensen in deze tijd te maken? En in hoeverre heeft het levenslot of het karma voor mij als individu en voor ons als mensen betekenis? En heeft ook de aarde waarop wij leven met deze vragen te maken?

Veel en steeds meer mensen wereldwijd zijn overtuigd van een leven na de dood. En inmiddels is er ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar bv. bijna-dood ervaringen en end-of-life ervaringen. Deze ervaringen maken de mogelijkheid van reïncarnatie aannemelijk.

Wat betekenen deze inzichten voor ons, voor de ontwikkeling gedurende ons leven en voor onze gezondheid? Hoe richten we de opvoeding en het onderwijs in als kinderen vanuit vorige levens hun lot meenemen? Hoe handelen we als mensen dement worden en aan het einde van hun leven komen? Wat kan het weten over reïncarnatie en karma betekenen voor zingeving en spiritualiteit, voor ons mentaal welbevinden en onze sociale gezondheid? Welke betekenis en meerwaarde krijgt de samenwerking met anderen erdoor?

In deze conferentie gaan we in op deze en soortgelijke vragen, wisselen we vanuit verschillende kanten gezichtspunten en ervaringen uit. We verkennen wat de inzichten over karma en reïncarnatie (vanuit de antroposofie en vanuit andere bronnen) ons kunnen opleveren voor ons eigen leven, en in ons eigen beroep. Zodat ze kunnen doorwerken in de gezondheid en ontwikkeling van mensen, in de ontmoeting met anderen en in hoe we omgaan met de aarde.

De voorbereidingsgroep: Erik Baars, Pim Blomaard, Christina van Tellingen, Manfred Flessner, Sonja van Hees en Nadine Vink-Boers.

Praktische gegevens

Kosten: € 120, studenten € 50. Earlybirdtickets voor 98 euro tot en met 15 december.
*Voor mensen die werkzaam zijn in de Antroposofische gehandicaptenzorg of ouderenzorg is er een korting mogelijk van 50 euro op de toegangsprijs. Deze korting wordt mogelijk gemaakt vanuit de Stichting ter bevordering van de Heilpedagogie. Indien u hierin werkzaam bent en de toegangsprijs niet kunt veroorloven en gebruik wilt maken van de korting, kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Medische Sectie van de Antroposofische Vereniging samen met het lectoraat AG, de Academie AG, de NVAZ, Plegan-opleidingen en Scillz.

Meer informatie en aanmelden via de website: www.conferentie-ag.nl