Home - Biologisch Dynamisch Imkeren
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

In navolging van het succes van de cursus in 2016 en 2017 wordt de cursus in 2017 opnieuw gegeven. BD-imker Jos Willemse (Odin) neemt je weer mee in de fascinerende wereld van de honingbij.

De cursus is voor iedereen die wil weten hoe een biodynamisch imker kijkt en werkt en die overweegt om vanuit deze visie ook te willen leren kijken, denken en werken. Tijdens de cursus ontdek je de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen zowel in als buiten de bijenkast.
Na de cursus ben je onder andere in staat om je een beeld te vormen van de jaarcyclus van het bijenvolk in het landschap; aan te geven hoe je het volk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biologisch dynamische visie en waarom je dit zou willen; zelfstandig een bijenkast te openen, het volk te benaderen, te ontmoeten en de
belangrijkste ‘organen’ te herkennen; zelf een selectie te maken van drachtplanten voor in je tuin. Tijdens alle cursusdagen zal er naast één of meerdere inleidingen worden gewerkt rondom en in de bijenkasten. Er is veel ruimte voor interactie.

Data: zaterdag 7 april, 28 april, 2 juni, 23 juni, 8 september en 29 september in de BIJenfarm
Tijdstip : 9.30 uur tot 16.15 uur. Ontvangst is in Op Hodenpijl
Plaats : De BIJenfarm – Levende Buitenplaats van Landgoed Op Hodenpijl te Schipluiden aan de Rijkstraatweg 20-22
Kosten : € 450,- incl.koffie, thee, lunch en Honey Highway bloemenzaad
Meer informatie en aanmelden: info@honeyhighway.nl