Home - Activiteiten - BD-Vereniging op Demeterplein
  • Dit event is voorbij.

De BD-Vereniging is op 18 en 19 januari te vinden op het Demeterplein op de Biobeurs. Kom ook en ga met mensen van de vereniging in gesprek.

Profiteer van de bijzondere workshops waar mensen van de BD-Vereniging zich voor inzetten:

woensdag 11.30 – 12.30 uur, Meerhal A
Top Bodemkwaliteit
Leen Janmaat (Louis Bolk Instituut), bioboeren Leen Jan Reedijk, Piet van IJzendoorn, Petra Derkzen (LBI / Stichting Demeter)
De bodem staat centraal. Boeren nemen zelf grond mee of afbeeldingen van bodemprofielen. Met elkaar stellen we de diagnose en komen met passende maatregelen voor een veerkrachtige vruchtbare bodem.

woensdag 14.00 – 15.00 uur, Meerhal A
Kansen en knelpunten voor kalveren bij de koe
Bert van Ruitenbeek & Margret Wenker (Stichting Demeter)
Kansen en knelpunten om kalveren bij de koe te houden.

Bedrijfsopvolging: hoe doe je dat?Opvolgers en overlaters
Maria van Boxtel & Helmer Wieringa (Landgilde)
Je bent jong en je wilt een bedrijf! Je bent ervaren en je zoekt opvolging. Hoe start je bedrijfsopvolging, bijvoorbeeld buiten de familie? En hoe rond je dat succesvol af?

donderdag 14.30 – 16.00 uur, Hanzezaal
Landmarkt: geef ruimte aan een nieuwe boer
Jos van Leussen (Zwolse Stadslanderijen), Mariska Slot (Toekomstboeren), Maria van Boxtel (Landgilde)
Wil je starten als boer? Nieuwe plek of samenwerken op een bestaand bedrijf? Laat je inspireren en ontdek waar jij ruimte kan vinden. Of hoe jij ruimte kan bieden aan een nieuwe onderneming. Om 16 uur speeddaten in de IJsselbar.

donderdag 16.15 – 17.45 uur, Hanzezaal
Toekomstbestendig boeren in een extremer klimaat
Wijnand Sukkel (WUR PPO), Roos de Adelhart Toorop & Kees van Veluw (WUR), Bert van Ruitenbeek (stichting Demeter)
Op interactieve wijze gaat eenieder op zoek naar zijn eigen vorm van ‘toekomstbestendige landbouw’.

donderdag 15.30 – 16.30 uur, Meerhal C
De levenskracht in je eigen bedrijf versterken
Joke Bloksma (BD vereniging)
Interactief werken aan de vraag: hoe versterk ik levenskracht op mijn bedrijf?

Biobeurs
18 en 19 januari