Home - Activiteiten - Extra Info Dagen Warmonderhof
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Unieke opleiding in Europa opent deuren – 20 en 22 juni en 11 juli

DRONTEN –  Om aan de grote vraag tegemoet te komen, heeft Aeres MBO Warmonderhof de komende maanden extra informatiedagen ingelast voor haar mbo-opleiding tot biologisch-dynamisch boer of tuinder.

Deze voor Europa unieke opleiding is geschikt voor zowel jongeren als volwassenen die zijn geïnteresseerd in werken in de biologisch- dynamische landbouw, stadslandbouw of zorglandbouw of overwegen een eigen bedrijf te beginnen in deze richting. De infodagen worden gehouden op dinsdag 20 juli (opleiding stadslandbouw, Amsterdam) en donderdagen 22 juni en 11 juni (alle opleidingen Dronten en Amsterdam). Je moet je daarvoor wel even aanmelden via de site: www.warmonderhof.nl

Wonen, werken, leren

Deze vakopleiding leidt op tot groenteteler, veehouder, fruitteler of akkerbouwer, maar dan op een biologisch-dynamische manier. Op Warmonderhof gaan leren, wonen en werken hand in hand. De voltijdstudenten zitten elke morgen in de klas en werken elke middag op het land, in de stallen of de kas. Ze wonen op het erf. Overweeg je deze opleiding te doen? Dan kun je op 22 juni een dagje meelopen om te kijken of deze intensieve opleiding wat voor je is. Voor deeltijdstudenten biedt de school een opleiding waar leren en werken hand in hand gaan. De deeltijdstudenten zijn volwassenen die in twee jaar tijd een nieuwe carrièreperspectief kunnen creëren, door gemiddeld een dag per week naar school te gaan en twee dagen per week te werken op een biologisch(dynamisch) bedrijf naar keuze.

Over Warmonderhof

Warmonderhof verzorgt al zeventig jaar lang onderwijs in de biologisch-dynamische landbouw aan jongeren (en in deeltijd voor volwassenen) die kiezen voor een groene opleiding vol praktijkervaring. Leren door te doen is hier het credo.

Biologisch-dynamisch

Biologisch-dynamische landbouw (bd) is de landbouw van de toekomst. Het gezond omgaan met bodem, plant en dier, en de kringloop daartussen, staat in de bd-landbouw op nummer één. De bd-boer boert op een manier die de bodem en de dieren niet uitput, zodat er ook nog een toekomst is voor de generaties na ons. De opleiding wordt op niveau 2 tot en met 4 aangeboden en duurt derhalve 2, 3 of 4 jaar. Trekker rijden gaat op deze school hand in hand met groenteteelt, voedingsleer, bodemkunde, zelfontwikkeling en snoeien. Naast de praktijkstages op de boerderijen rond de school zijn er veel excursies en is er ruimte voor een halfjaar (buitenland)stage.

Na de opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine biologische of biologisch-dynamische (zorg-)boerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven. De opleiding is ook een goede opstap voor alle soorten hbo-opleidingen.

Infodagen

De infodagen worden gehouden op 20 juni voor de deeltijdopleiding stadslandbouw in Amsterdam en op 22 juni en 11 juli voor alle opleidingen in Dronten en Amsterdam. Wil je langskomen? Meld je dan even aan voor één van de dagen. Dat kan via het inschrijfformulier op onze website www.warmonderhof.nl